קבלו ממני מספר כללים לאירוח מושלם

1. מספר דרכים כדי לתת לשולחן החג מראה חגיגי ומיוחד: חשוב להתאים את צבע המפיות והנרות לצבע המפה, הרכיבו סלסלת פירות עשירה וצבעונית מפירות העונה במרכז השולחן,הניחו גבעולי חיטה ושעורה על המפיות לצד הצלחות והניחו חלוקי נחל עם בד יוטה על השולחן.

2. במידה ורוצים להוריד את עומס הכנת האוכל לפני הארוחה, אפשר להכין את הרטבים לסלטים ולפסטות, יום קודם לארוחת החג, לשמור בכלים סגורים ורק סמוך לארוחה לחמם ולצקת על התבשיל. גם את הירקות ניתן לקלוף, לחתוך ולארגן מבעוד מועד, להניחם בכלי עם מים ולהכין את הסלט סמוך לארוחה.

3. רוצים להפחית מהמנות שומן וקלוריות? ניתן להמיר את הגבינות עתירות השומן המופעים בכל מתכון עם גבינות בגבינות דלות שומן מאותו הסוג. את השמנת ניתן להמיר ביוגורטים ואת החלב בחלב דל או במים.

4. את המאפים שהוכנו קודם מומלץ לחמם כשעה וחצי לפני ההגשה בתנור שחומם בחום פלטה 100 מעלות צ'.

5. כדי למנוע מעוגת הגבינה להיסדק בזמן האפייה, עם הכנסת העוגה לתנור , הניחו בו כלי עם מים רותחים להוספת הלחות. מכניסים את העוגה לתנור חם מאוד אופים בחום גבוהה 200 מעלות צ' כ-10 דקות ואחר כך מורידים לחום בינוני 180 מעלות צ' וממשיכים לאפות . במידה ובכל זאות נוצרו סדקים בעוגה ,ניתן להכין ציפוי קל לפני הגשת העודה משמנת מתוקה או חמוצה ולצפות את העוגה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here