לחם נפלא ומרשים שרצוי להכינו לארוחה חגיגית ומושקעת. מכינים את הבצק יום מראש ושומרים מכוסה במקרר. הבצק המתקבל דליל ובמבט ראשון נדמה שעשיתם טעות, אך השהייה במקרר מייצבת אותו.

החומרים: לסיר פלא

230 גרם חמאה

1/2 כוס חלב

3 כוסות קמח

3 כפות סוכר

50 גר' שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

3 חלמונים

1/4 כפית מלח

1 צנצנת פסטו קנוי

1 חלמון

1 כף מים

100 גרם צנוברים (או אגוזי מלך גרוסים)

פורסים ומרפדים בתבנית סיר פלא

אופן ההכנה:

מחממים חמאה וחלב עד המסה. מסירים מהאש ומצננים קלות.

מנפים לקערה גדולה ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וחלמונים ומערבבים.

מוסיפים לקמח את  החמאה המומסת עם החלב, מערבבים בכף עץ ולשים בידיים או במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.

אופים בתנור ומשזפים היטב

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.

מורחים פסטו על המלבנים ומגלגלים אותם מהצד הקרוב אל המרוחק. מניחים בתבנית משומנת כשהסגירה כלפי מטה.

פורסים את הגלילים בעובי ½1 ס"מ ומסדרים בתבנית מסביב כשהמילוי כלפי מעלה.

טורפים חלמון ומים ומברישים את הבצק. מפזרים מעל צנוברים, מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעתיים.

אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

מגישים חמים לשולחן
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here