מג'דרה תוספת נהדת מהמטבח העיראקי, הכורדי, והחלבי. עשירה בחלבונים ויכולה להוות חלבון לצימחונים. בארצות המזרח מרבים להשתמש בקיטניות ודגנים, והאורז עולה על השולחןם כמעט בכל ארוחה.

המנה כאן קלה ומהירת הכנה. עשוייה מחומרים פשוטים, בצלים, עדשים ירוקות חומות ואורז. חשוב לטגן היטב את הבצל ולהוסיפו בנדיבות למנה היות והוא המשפיע העיקרי על הטעם ואיכות המג'דרה שלכם.

 

החומרים: ל- 6 מנות

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות

4 כוסות מים

1 כפית מלח

2 כוסות אורז פרסי / יסמין

1/4 כוס שמן קנולה

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות או קצוץ

5 שיני שום, כתושות

1/4 כפית כורכום

1 כפית כמון

1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

משרים את העדשים במים כשעה, ומסננים. יוצקים לסיר נפרד 3 כוסות מים, מוסיפים את העדשים וחצי כפית מלח מביאים לרתיחה.

מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים את יתר המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מתבלים בכורכום, הכמון, הפלפל  והמלח שנותר בוחשים ומטגנים כמה דקות.

מוסיפים את תערובת הבצל על האורז, מערבבים היטב ומבשלים 10 -15 דקות נוספות עד שהנוזלים נספגים והאורז מתרכך. מגישים חם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here