לא משנה איזה מרק בוחרים, העיקר הוא להקפיד על שימוש נכון בחומרי הגלם ובטכניקת ההכנה. לפניכם מתכון למרק בטטה ודלעת עוד גרסה למרק כתום מוצלח הממלא אותנו בתחושה חמימות מענגת.

למרק יש גרסאות רבות. כשמדובר בארוחה חלבית מוסיפים כמובן שמנת, אבל בארוחה בשרית יש שיטות הסמכה שונות, וכן שלל מתכונים להכנה. זהו אחד המוצלחים ביותר.

 

החומרים: ל-8-6 מנות

250 גרם דלעת (או דלורית), חתוכה גס

250 גרם בטטה גדולה במיוחד, חתוכה גס

2 גזרים גדולים, חתוכים גס

1 קלח  לפת או קולרבי

10 כוסות מים

8 שיני שום, כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון

1/2 כפית גרגרי כוסברה, טחונים

2 כפיות קמח, מנופה

לעיטור:

1 כפית פלפל שטה גרוס

שמן זית לזילוף

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר רחב את הירקות, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-20 דקות עד שהירקות רכים.

מוסיפים שום, מלח, פלפל, כמון וכוסברה, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות.

מועכים את כל הירקות במעבד מזון או במרסק ידני. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10-5 דקות מגישים חם, מעטרים בפלפל שטה גרוס, ובזיליף עדין של שמן זית.

 

  • טיפסקל

כשרוצים לגוון ולהעשיר את המרק, מוסיפים מעט קטניות ודגנים כמו גריסים, אורז, עדשים אדומות או ירוקות או פול.

אפשר לגוון בתוספת בצקניות, נטיפי ביצה, פסטה או אטריות.

ניתן להוסיף עשבי תיבול ירוקים לקבלת מרק ירוק, כמו שמיר, כוסברה, פטרוזיליה,עלי מנגולד, תרד, כרפס, בצל ירוק וכרישה. רצוי להוסיף לקראת סוף הבישול ולטחון הכל יחד בטחינה קצרה.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here