למרק הבצל גרסאות רבות. זו האהובה ביותר על בני משפחתי, במיוחד על ילדיי. לא פעם אני בוחרת להכינו בקיצורי דרך שונים אשר מניבים תוצאות המפתיעות גם אותי. גם את הקרוטונים אני מכינה בעצמי.

זהו אחד המרקים הכי אלגנטי שיש מיוחד וקל להכנה.

החומרים: ל 8-6 מנות

100 גרם חמאה, מומסת

5-4 (500 גרם) בצלים גדולים, פרוסים דק

3 כפות קמח, מנופה

3 כפות אבקת מרק בצל (ללא מונוסטדיום גלוטמט וחומרים משמרים)

8 כוסות מים

מלח ופלפל, לפי הטעם

1 כוס גבינה צהובה, מגוררת

עלי אזוב (מיורן) או רוזמרין לקישוט

לקרוטונים:

6 פרוסות לחם שחור קלוי

מעט שמן זית

1 שן שום, כתושה

 

אופן ההכנה: 

מחממים חמאה בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הבצל עד שקיפות.

מוסיפים קמח ובוחשים במהירות. מוסיפים אבקת מרק ומים ומערבבים.

מתבלים קלות במלח ופלפל, מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות. בוחשים מדי פעם.

הקרוטונים:

חותכים את פרוסות הלחם הקלוי לקוביות, מניחים על תבנית ויוצקים מעל מעט שמן זית ושום. מערבבים.

אופים בתנור 4-3 דקות בחום של 250 מעלות.

ההגשה:

יוצקים את המרק לקעריות חסינות אש, מפזרים מעל 2-1 כפות קרוטונים ומעט גבינה.

קולים בגריל 5-4 דקות בחום של 250 מעלות עד הקרמת הגבינה.

מקשטים בעלי אזוב או רוזמרין לפי הטעם.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here