מרק שלושת הכתומים

חמימות חולפת

הוא בריא, מחמם ומתאים לכל ארוחה.מרק כתום שיגרום לכם להתמכר, גם כשלא קר

מזג האוויר משתנה בהדרגה וזה הזמן לעשות סדר בין שלל מתכוני המרקים,מה דעתכם  על מרק שלושת הכתומים?

הוא בריא, מחמם ומתאים לכל ארוחה. מרק כתום שיגרום לכם להתמכר, גם כשלא קר כמעט בכל בית "מרק" זו מילה נרדפת לחורף. בביתי זהו אחד המאכלים האהובים ביותר על

ילדי, והוא מתקבל בברכה בכל ימות השנה ומוגש בתחילת הארוחה המשפחתית. הוא לובש ופושט צורה, מרקם וגוון בהתאם לתכולת מרכיביו.

בכל פעם מחדש אני מופתעת מהיכולת ליצור מנה מעניינת, מפתיעה ומלאת תוכן ממצרכים פשוטים ונגישים. אם אתם רוצים להכין מרק מנצח, יש להקפיד על כלל זהב

והוא: להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק. ממהרים? ניתן להיעזר באבקת מרק )

רצוי ללא מונוסודיום גלוטמט( בכמויות קטנות.ככלל, הכנת מרק אינה מורכבת ואפילו פשוטה מאוד. לשם כך אנו צריכים ירקות, נוזלים ונותני טעם.

אולם לפעמים אפשר להפוך את המרק למנה עשירה ומורכבת, כשלירקות הבסיסיים מוסיפים שפע של תוכן. במילה "תוכן" אני כוללת את כל הדגנים, קטניות, בצקניות, כדורי בשר וכל שעולה על דעתכם.

כך, ממרק סתמי או רגיל, הופך המרק למנה עשירה, סמיכה ומלאה "הפתעות", בעצם סוג של ארוחה שלמה.

סוג המרק שאני מכינה מותאם לארוחה, וכשהארוחה מורכבת ממספר מנות רב, אזי אני בוחרת להכין מרק צח עם תוספות קלילות המרמזות על הארוחה הנפלאה המצפה לנו.

וכשאני רוצה להפתיע ולא להכביד עם מרק כבד ומשביע, אני בוחרת להכין מרק על בסיס ירק אחד בלבד, כמו ארטישוק ירושלמי, קישואים ושמיר, ירקות כתומים וכו', כשהכל עובר טחינה עדינה ולפעמים אף סינון.

לא משנה איזה מרק בוחרים, העיקר הוא להקפיד על שימוש נכון בחומרי הגלם ובטכניקת ההכנה. לפניכם מתכון למרק כתום מוצלח הממלא אותנו בתחושה חמימות מענגת.

למרק יש גרסאות רבות. כשמדובר בארוחה חלבית מוסיפים כמובן שמנת, אבל בארוחה בשרית יש שיטות הסמכה שונות, וכן שלל מתכונים להכנה. זהו אחד המוצלחים ביותר.

 

איזה מרק נכין היום?
איזה מרק נכין היום?

 

החומרים ל-8-6 מנות

500 גרם דלעת (או דלורית), חתוכה גס

1 בטטה גדולה במיוחד, חתוכה גס

2 גזרים גדולים, חתוכים גס

1 תפוח אדמה גדול, חצוי

10 כוסות מים

8 שיני שום, כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון

1/2 כפית גרגרי כוסברה, טחונים

2 כפיות קמח, מנופה

2 כפות תערובת מוכנה לפלאפל (אם אין אפשר להגדיל מעט את כמות בתבלינים )

1/2 כוס מים

כוסברה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה:

מניחים בסיר רחב את הירקות, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-20 דקות עד שהירקות רכים.

מוסיפים שום, מלח, פלפל, כמון וכוסברה, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות.

מוציאים את הירקות ומועכים למחית חלקה במעבד מזון או במרסק ידני. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה.

מערבבים בקערית קמח ותערובת לפלאפל. מוסיפים מים ומערבבים לבלילה חלקה ללא גושים (אם צריך מוסיפים מים).

מוסיפים את הבלילה למרק, בוחשים במהירות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. בהגשה מקשטים בכוסברה טרייה או מיובשת ובמעט פלפל שאטה קצוץ.

 

דלעת יפה
דלעת יפה

 

טיפסקל למרק מוצלח

  • כשרוצים לגוון ולהעשיר את המרק, מוסיפים מעט קטניות ודגנים כמו גריסים, אורז, עדשים אדומות או ירוקות או פול.
  • אפשר לגוון בתוספת בצקניות, נטיפי ביצה, פסטה או אטריות.
  • ניתן להוסיף עשבי תיבול ירוקים לקבלת מרק ירוק, כמו שמיר, כוסברה, פטרוזיליה,עלי מנגולד, תרד, כרפס, בצל ירוק וכרישה. רצוי להוסיף לקראת סוף הבישול ולטחון הכל יחד בטחינה קצרה.
  • אפשר לעבות מרק דליל ברביכה עלבסיס מרגרינה/מחמאה/חמאה. מוסיפיםקמח בהתאם לסמיכות המרק הרצויה ויוצקים אל נוזלי המרק.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here