שירת-העשבים

יש חשיבות להגשת סלט רענן במהלך ארוחת חג עשירה במנות. לפניכם סלט כזה הוא המכיל שפע עשבי תיבול, ענבים, רימונים ושקדים שישלימו כל מנה שתכינו לכבוד ארוחת החג.

החומרים ל-8 מנות

3 צנוניות פרוסות דק

בצל סגול אחד פרוס דק

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור עלי סלרי

1 צרור עלי נענע

1 צרור רוקט

1 לימון  מפולט לפלחים

כ-15 ענבים חצויים

1 תפוח חמצמץ מזן גרני סמית פרוס דק

לתיבול:

מיץ מלימון אחד

1 כפית סומק

3 כפות שמן זית

מלח ים או מלח גס לפי הטעם

לעיטור:

חופן גרגירי רימון

50 גרם שקדים מולבנים, קלויים

 

שירת העשבים החגיגית
שירת העשבים החגיגית

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומתבלים במיץ הלימון, שמן זית, סומק ומלח ים, מערבבים קלות.

טעמים ומתקנים תיבול.מעבירים לקערת הגשה רחבה .מפזרים מעל את  גרגרי הרימון השקדים הקלויים.

 

המתכון באדיבות השף מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה". צילומים: אבירם חסון / טיים ארט

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here