עוגיות אלה מקנות לנוגס בהן תחושה חולית של פירורים נימוחים בפה. מרקם זה נובע מן השמן הטמון בהן.

יש המכינים אותן בשילוב הסולת והקמח, ויש המכינים אותן מקמח בלבד. העוגיות מקבלות מרקם פירורי במיוחד.

נמצא אותן במטבח המצרי, הלבנוני , החלבי, הצפון אפריקאי, התורכי והספרדי כל אחד הוגה אותן אחרת . אך הן אותן עוגיות, בין כל המטבחים נמצא להן גרסאות עם שינויים קלים. כך או כך הן נפלאות.

החומרים: ל-30-32 עוגיות קטנות

2 כוסות קמח, מנופה

1 כוס סולת, או שקדים מולבנים, טחונים דק

3/4 כוס סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה (לא הכרחי)

1 שקית סוכר וניל

100 גרם מרגרינה

3-4 כפות שמן

1 ביצה

3 כפיות קליפת לימון מגוררת

לעיטור:

3/4 כוס בוטנים או שקדים, קלויים וחצויים

 

העוגיות לפני האפייה
העוגיות לפני האפייה

אופן ההכנה: 

 

 

בקערה רחבה שמים כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק.

נוטלים מעט מהבצק וצרים בידיים עוגיות עגולות בקוטר 3-2 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה משומנת. נועצים בוטן או שקד במרכז כל עוגייה.

אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-20-25 דקות. מצננים ושומרים בכלי בעל מכסה הנסגר הרמטית.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here