עוגה מעניינת ומתאימה לכל יום בחול המועד של סוכות , יש בה שילוב מעניין בין בצק תופין ומלית התפוחים, המניב עוגה עסיסית ונמוכה. במבט ראשון העוגה נראית פשוטה ורגילה אך יופייה נחשף עם פריסתה.

החומרים: לתבנית אינגליש קייק רחבה  או אחרת, משומנת

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 כפות דבש

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים, חלב או מיץ

1/4 כפית תמצית וניל, משובחת

1 כוס קמח תופח, מנופה

למלית:

4-5 תפוחים בינוניים חמצמצים (מסוג גרני סמית) קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית מחוקה קינמון, טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, גרוסים גס

1/4 כוס אגוזי לוז, קלויים קלות וקצוצים

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר מעורבת ב- 1/4 כפית קינמון

עוגה מיוחדת תופין ותפוחי עץ

אופן ההכנה: 

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הדבש, השמן, המים, הווניל והקמח ומערבבים יחד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מעבירים אל התבנית מעט מהמלית ומשטחים לשכבה דקה. יוצקים חצי מכמות הבצק על מלית התפוחים ומשטחים. מסדרים על הבצק את יתרת המלית, יוצקים את תערובת הבצק הנותרת על המלית ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר.

 טיפסקל

איך שומרים על עוגת פירות ?

עוגות המכילות פירות רצוי וחשוב לאחסן במקרר, במיוחד בימים חמים. למעט עוגות מיוחדות המכילות פירות מיובשים, במקרה זה מצוין במתכון היכן לאחסנן.

צילום -אנטולי מיכאלו מתוך ספרי "העוגות של פסקל "

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here