עלי-גפן-ממולאים

אחד המאכלים האופייניים לחג סוכות הם הממולאים. במקור היו אלה עלי גפן ממולאים, זכר לכרמי יהודה שלפני

הגלות, אבל את מקומם תפסו ירקות עליים אחרים כמו כרוב, עלי חסה.

אפשר למלא כמובן גם פלפל או קישוא, כשהמילוי יכול להיות תערובת של בשר ואורז עם צנוברים,  קינואה, כוסמת, בורגול.

ובסוכות מוסיפים גם גרגרי רימון ופירות מיובשים. אפשר גם למלא בעוף טחון עם תוספות או במילוי צמחוני על בסיס אורז או קינואה.

אין כמו הגשת עלי גפן ממולאים. הם אהובים מאוד במטבח הים תיכוני ולהם גרסאות שונות ומגוונות. לפנכם גרסה מעניינת.

אפשר למלא את העלים  באורז עם שילוב של אגוזים וצימוקים אפשר למלא את עלי הגפן בקטניות ודגנים

מעניינים ולשלב בהם נגיעות מתוקות מפתיעות וטעמים.

אם קונים את העלים משומרים רצוי להשרות אותם במים ולשטוף היטב לסילוק המליחות.

החומרים ל-כ-30 עלים ממולאים

1  כוס אורז פרסי מלא שטוף היטב

1/4  כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4  כוס נענע קצוצה

1/4 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס חמוציות מיובשות קצוצות

2 כפות מיץ לימון סחוט

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

כ- 30 עלי גפן במי מלח ומספר עלים לריפוד סיר הבישול

מים רותחים עד כדי כיסוי עלי הגפן הממולאים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מניחים את האורז השטוף בקערה רחבה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב.

שוטפים את עלי הגפן, פורשים את העלה על משטח עבודה כשצידו החלק של העלה כלפי משטח העבודה.

מניחים כף מהמלית בצד הקרוב אליכם מקפלים את שני צידי העלה ימין ושמואל על המלית ומגלגלים לצד המרוחק מכם.

בדרך זו מכינים את כל העלים  וממלאים כל עלה מכף המלית, ומגלגלים.

מרפדים במספר עלים את תחתית הסיר, ומסדרים עליהם את העלים הממולאים בצפיפות. יוצקים מים רותחים עד כיסוי מוסיפים מיץ לימון ושמן.

מניחים צלחת על העלים. (זו צלחת ששומרת ומחזיקה את העלים הממולאים בשלמותם).

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות  עד לריכוך מלית האורז.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here