פלפלים-ממולאים

אחד המאכלים האופייניים לחג סוכות הם הממולאים.  אפשר למלא כמובן עלי גפן וגם פלפל או קישוא, כשהמלית יכולה להיות תערובת של בשר ואורז עם צנוברים, קינואה, כוסמת, בורגול.

לכבוד חג הסוכות אפשר להעשיר את המנה בגרגרי רימון ופירות מיובשים. כמובן שאפשר להשתמש במלית של בעוף טחון עם תוספות או במלית צימחונית על בסיס אורז או קינואה.

החומרים ל-6-4 מנות

4 פלפלים בצבעים שונים

1 כוס קינואה

¼1 כוסות מים

6 כפות של בזיליקום, נענע ופטרוזיליה, קצוצים דק

1 בצל ירוק, קצוץ דק

3/4 כוס צנוברים, קלויים

1/4 כפית קינמון

מלח ופלפל שחור  לפי הטעם

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים, קצוצים דק

4 שיני שום

1 כף כמון

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות סילאן

1 כוס מים

1/2 כף פפריקה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח ופלפל, לפי הטעם

להגשה:

2 דבלים קצוצים

2 כפות צימוקים בהירים

2 כפות חמוציות מיובשות

1 גבעול נענע שלם

אופן ההכנה:

מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים.שוטפים את הקינואה, מניחים בסיר עם מים ומרתיחים. מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהמים נספגים. מצננים.

מוסיפים לקינואה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, צנוברים ותבלינים, מערבבים.

ממלאים את הפלפלים במלית ומהדקים היטב.

לרוטב-מחממים שמן בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.

מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב. מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.

מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.

מוסיפים את יתרת רוטב, מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here