צלי בשר בניחוח שום ומרווה

צלי בשר קל להכנה המשלב תוך כדי בישולו הכנת תפוחי אדמה מתובלים במבחר עשבי תיבול. תפוחי האדמה המתובלים סופגים את מיצי צליית הבשר ויחד מתקבלת מנה נפלאה.

לנתח הבשר:

4 שיני שום

3/4 כף מלח אטלנטי

6 עלי מרווה טריים

2-3 כפות שמן זית

3 כפות דבש/סילאן

1 כף חרדל דיז'ון  גרגרים

1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג

לחצאי תפוחי אדמה:

1 שקית תפוחי אדמה קטנים

מים לבישול תפוחי האדמה

1 כף מלח גס

1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים"

3 ענפי תימין "רק עלים"

3 ענפי אורגנו "רק עלים"

1/2 כוס שמן זית

1 כף תבלין טוסקנה לא הכרחי

2 ראשי שום קלופים

 

אופן ההכנה:

על קרש חיתוך קוצצים יחדיו את השום, מלח אטלנטי,עלי מרווה עד ליצירת מחית עדינה וריחנית תוך כדי הוספת השמן זית. מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.

מצפים  את נתח הבשר בתערובת ומשהים את נתח הבשר לשעתיים או אפשר ללילה.

מכניסים לסיר רחב את תפוחי האדמה מכסים במים, מוסיפים מלח מניכים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומצננים קלות. חוצים את תפוחי האדמה  ומניחים בקערה .

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מעבירים לתבנית תנור ומשטחים.

מכניסים את  התבנית לתנור מעל מניחים רשת בכדי להניח את הבשר שיטפטף על תפוחי האדמה.

מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ 7 דקות. יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ- 2-3 דק' מכל צד.

מעבירים על הרשת בתנור. צולים כ- 25-25 דקות בתנור שחומם בחוטם גבוהה 200 מעלות צ'. מנמיחים את החום ל180 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו כ – 7  דקות לפני הפריסה. מגישים חם  לצד תפוחי האדמה המתובלים וסלט ירוק

באדיבות שף עדי שוורץ מ'לגעת באוכל' . צילום יחצ'

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here