קציצות מטוגנות ומבושלות ברוטב

טעם הילדות

אין כמעט ילד שלא יענה "קציצות" אם יישאל מה הוא הכי אוהב לאכול. ועכשיו, לקראת סוף החופש ותחילת שנת הלימודים, זהו הזמן הטוב ביותר לחזור אליהן ואל הבישול הביתי בכלל

יש מי שקורא להן " קציצות"  ויש מי שמעדיפים "כדורי בשר" , אבל בשני המקרים הכוונה היא לאחת המנות האהובות ביותר על הילדים.

הקציצות שוחות בדרך כלל ברוטב עגבניות, אולם בהחלט אפשר להעשיר את הסיר במבחר ירקות או בדגנים וקטניות ולהקנות לתבשיל ענין וערך תזונתי גבוהים יותר.

את קציצות הבשר אפשר להכין בכמה גרסאות: טיגון, בישול או אפייה. בחרו את השיטה המתאימה לכם, הכינו את הקציצות והשלימו את הטען בגרגרי אורז לבן, בפתיתים או פירה

הקציצות הן בעצם  כדורי בשר, אותם פחוסים קלות ומטגנים בשמן חם  קודם לבישול ברוטב העגבניות.

וכדורי בשר הם כאשר יוצרים ממסת הבשר כדורים  עגולים בקוטר 4-3 ס"מ (ללא ציפוי או טיגון) מטילים לתוך רוטב עגבניות מבעבע.

לא מערבבים ובוחשים פשוט מכסים את הסיר, מבשלים לפחות חמש דקות עד להתייצבות כדורי הבשר ומצפים אותם קלות ברוטב בעזרת כף.

זה הזמן לחזור אל האוכל הביתי, ולהקפיד על הארוחות שמגישים לילדים,. ולמי שעדין לא יודע- תכנון והתארגנות מקדימה הם סוד ההצלחה.

 

החומרים ל-8-6 מנות

1/2 ק"ג בשר בקר, טחון

2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס

3 בצלים בינוניים, מגוררים גס

15 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

3 שיני שום כתושות

1 גזר קלוף ומגורר

3 ביצים בינוניות

1/2 כף אבקת מרק עוף

1 כף סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית תערובת בהרט

1 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות היטב

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לטיגון: שמן לטיגון רדוד בדומה לשניצל

 

הכנה-כדורי-בשר

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינונים קצוצים דק

6 שיני שום, כתושות

1 עגבנייה, קצוצה דק

3- 4  כפות רסק עגבניות

2 כפות רוטב צי'לי מתוק

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית סוכר

1/4 כפית קינמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

½3-2 כוסות מים

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות – לא הכרחי, אפשר גם לגוון בכל ירק אחר כמו: אפונה , גזר ותירס

 

אופן ההכנה:

לקציצות – מערבבים בקערה את הבשר הטחון, התפוחי האדמה, הבצל, הפטרוזיליה, השום, והגזר.

מוסיפים את הביצים, אבקת מרק, סויה, רוטב צי'לי ,בהרט, לחם סחוט מלח פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב.  אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח.

מחממים שמן במחבת גדולה. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.

אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהכניס את כדורי הבשר ישר לרוטב הרותח.

לרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום 2-1 דקות, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות. מגישים חם לצד גרגרי אורז לבן מבושל.

אחרי הטיגון מבשלים ברוטב
  • טיפסקל

רוצים לחסוך בקלוריות? קנו בשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר טחון (כמו: בשר בקר,הודו  או עוף), וכך תקבלו  כדורי בשר במקרם אוורירי ועשיר. הם טעימים ובריאים יותר.

רוצים לאפות? רפדו את תבנית התנור בנייר אפייה ורססו אותו קלות בשמן. רססו בשמן גם את הקציצות, סדרו אותן ברווחים בתבנית והכניסו אותה לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 25-20 דקות.

אם ילדכם  צמחונים, החליפו את הבשר בשילוב של  קינואה,  עדשים וחומוס מבושלים בתוספת אגוזים טחונים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here