חיתוכית-אננס בטעם מושלם

אננס הוא אחד הפירות האהובים עלי, בעיקר כשהוא טרי. אך כשאין לי בררה אני מחבקת בחום גם את הפרי כשהוא משומר ושוחה בסירופ מתקתק.

לפני מספר שבועות נשוטטתי בבלוג המצוין " משהו מתוק"  של וויני רתם ותקלתי במתכון מעניין עם צילום מושך לחיתוכיות אננס.

לא עברה מחצית השעה ומצאתי את עצמי נוברת ובודקת בארון המזווה שלי אם נותרה קופסת לפתן של קוביות אננס.

לשמחתי מצאתי ומיד התחלתי בהכנת העוגה, תוך שאני עורכת מספר שינויים: ערכתי מספר שינויים במתכון : הוספתי אגוזים וגם סוכר וניל ואפשר גם להוסיף  צימוקים בהירים.

החיתוכיות מאוד קלות ומהירות הכנה ,כשבמקום מערבל חשמלי משתמשים במעבד מזון.

לטעמי אפשר בהחלט להכפיל את כמות הציפוי כדי שהוא יהיה אחיד וחלק על פני כל העוגה, אבל זה בהחלט עניין של טעם.

מתכון מעניין, צילום מושך, קינוח מצוין. חיתוכיות אננס
מתכון מעניין, צילום מושך, קינוח מצוין. חיתוכיות אננס

טיפסקל                                                         

רצוי תמיד לשמור במזווה קופסה גדולה ( 400 גרם) של פרוסות או קוביות אננס בסירופ, או את שני הסוגים.

הם נהדרים למלית, לקרמים ולתוספת משדרגת ומעבה לכל עוגה בחושה.

אומנם החיתוכיות נהדרות כמו שהן, אבל מתקבל מרקם אחר ומעניין יותר  אם מוסיפים לתערובת חצי כוס אגוזי מלך או פקאן מסוכר קצוץ.

אחרי שמשמנים את התבנית כדאי לשמן נייר אפייה ולהניח אותו על התבנית, כך  שיבצבץ משני הצדדים. כך  נוח יותר לחלץ את העוגה  מהתבנית.

הכי טעים
הכי טעים

החומרים ל- תבנית 22+33 ס"מ

לבצק:

260 גרם  קמח  מנופה (2 כוסות )

135 גרם  סוכר (2/3 כוס)

¼ כפית מלח

1 שקית סוכר וניל

225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למילוי:

2 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

125 מ"ל (½ כוס) שמנת חמוצה

קורט מלח

45 גרם קמח (1/3 כוס)

קופסת שימורי אננס של 450 גרם – מסוננת מנוזלים (לשמור מעט מהנוזל בצד)

לציפוי וזיגוג:

1 כוס אבקת סוכר

3-2 כפות מיץ אננס (מקופסת השימורים)

 

בקערת מעבד המזון שמים את הקמח, הסוכר, המלח וסוכר הווניל ומערבבים בפולסים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים שוב בפולסים לקבלת גושי בצק.

מעבירים מהבצק  כמות של כוס, ומכניסים למקרר. משמנים את התבנית, מניחים נייר אפייה כך שיבצבץ  משני צדדים, ומשמנים גם אותו. משטחים את יתר הבצק בתבנית ומכניסים למקרר ל 10 דקות.

מחממים תנור ל 175 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים כ 15 דקות. מוציאים ומצננים על רשת במשך כ 10 דקות.

למלית-  בקערה בינונית מערבלים את הביצים (ידנית, אין צורך במיקסר). מוסיפים את הסוכר, השמנת החמוצה,

והמלח וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים תוך בחישה את חתיכות האננס.

מעבירים את מלית האננס על פני הבצק האפוי הנתון בתבנית ומשטחים.  מוציאים מהמקרר את הבצק ששמרנו ומפוררים אותו על העוגה בשכבה  אחידה.

מחזירים לתנור  וממשיכים לאפות כשעה, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים ומקררים על רשת.

לציפוי- שמים את אבקת הסוכר בקערה קטנה ומוסיפים בהדרגה את מיץ האננס תוך ערבוב.

התערובת צריכה להיות נוחה לזילוף. לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי (אם סמיכה מדי – מוסיפים מעט אבקת סוכר, ואם סמיכה מדי – מוסיפים עוד טיפה מיץ).

מזלפים בצורה חופשית על העוגה. מקררים, מכניסים למקרר ולאחר מכן חותכים לריבועים.  שומרים בקופסא אטומה במקרר.

 

צילומים: וויני רתם ופסקל פרץ-רובין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

שיתוף
פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here