בימים חמים ובתקופות לחוצות אני אוהבת בעיקר להכין תבשילים בסיר אחד. וזו בדיוק המנה בשבילי, הכול בקדרה
אחת.אורז, עוף,וגרגרי חומוס.ביחד שילוב מנצח לארוחה צהרים או ערב מהירה. גירסה מעניינת למתכון סירקני'ז מהמטבח הבוכרי.
החומרים: ל- 6-4 מנות
לעוף:
3 כפות שמן זית
300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צילי מתוק
2 שיני שום כתושות
לאורז:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז פרסי זהב/יסמין
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות
6 שיני שום קלופות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים
3 כוסות מים או מרק עוף, בשר.
אופן ההכנה:
מקפיצים בשמן את קוביות הפרגיות עם יתר החומרים. מטגנים מספר דקות ומוציאים.
מטגנים את גרגרי האורז ומטגנים מוסיפים את העגבניות,רצועות הגזר והשום, מתבלים, ומבשלים כ-3 דק'. יוצקים מים או מרק עוף ומוסיפים את גרגרי חומוס. מערבבים.
מבשלים כ-20 דקות. מניחים מעל את קוביות העוף ומגישים חם.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק