כך נראת טונה מבושלת וכבושה. היא עוברת הכנה ראשונית של בישול על מנת לאפשר מיצוי טעמה. מתקבלת טונה כבושה נפלאה. שומרים אותה בצנצנת גדולה בעלת סגירה הרמטית עד לשימוש. הטונה הכבושה משתמשת כמתאבן נפלא המוגש לצד משקה חריף, מאפים קטנים ומלוחים.

החומרים: ל- 15-10 מנות מתאבן

3-2 פרוסות בעובי 3 ס"מ (500 -750 גרם)

3-2 כפות מלח גס (ככף לכל נתח)

שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה:

יוצקים מים לסיר, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את הטונה ומבשלים כ-3-2 דקות, עד שנתחי הטונה מלבינים.

מוציאים מהסיר ומפרקים את הטונה המבושלת בעודה חמה לפלחים (חייבים לבצע את הפרוק כשהטונה חמה בגלל הג'לטין).

מנגבים את פרוסות הטונה היטב ומניחים בקערה רחבה. יוצקים שמן עד כדי כיסוי, מכסים ביריעת פלסטיק ניצמד ומשהים כשעה- שעתיים במקרר עד להגשה.

להגשה: מסדרים מספר פרוסות בכלי הגשה, יוצקים שמן זית ומעטרים לפי טעמכם בגבעולי שמיר, עגבניות שרי, פלפלים, בזיליקום ושום ועוד.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here