כבד קצוץ או געהאקטע לעבער, מתכון של אחת המנות הנפלאות מהמטבח המזרח ארופאי ולה שלל גרסאות ונוסחים. ברגע שמוצאים את הגרסה הטובה מתמכרים לסלט הזה כמוני.

הסלט מבוסס על כבדים טריים צלייה נכונה ושילוב נכון של החומרים מניבים סלט כבד קצוץ נפלא.

 

החומרים: ל6-4 מנות

500 גרם כבדי עוף שלמים ונקיים

3-4 בצלים בינוניים פרוסים או קצוצים

שמן לטיגון

4 ביצים קשות

1/2 כוס שומן אווז

מלח ופלפל לפי הטעם

לעיטור:

1 בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה: 

צולים את הכבדים על להבה גלויה, יש להקפיד לא לחרוך יתר על המידה מספיק לסגור את הכבד מכל צדדיו ולהשאירו רך מבפנים.

מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה ומנקזים את השמן. מטגנים קלות את כבדי העוף ומסננים. טוחנים במעבד מזון את הכבדים הבצלים המטוגנים הביצים הקשות ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את שומן האווז וטוחנים שוב. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד להגשה. עם ההגשה קוצצים בצל ירוק ומעטרים את סלט הכבד.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here