זו ממש עוגת גבינה, שילוב של שכבות גבינה, עשירות בתבלינים ותוספות. יוצרות כיכר גבינה בשלושה גוונים, מרקמים וטעמים מפתיעים. זהו ממש פינוק אמיתי המעשיר כל שולחן גבינות חגיגי. השלבים אינם מורכבים והתוצאה שווה את הזמן שלכם.

החומרים: לתבנית כיכר 12X22 ס"מ

לשכבה א':

250 גרם גבינה לבנה 9% שומן

60 גרם חמאה, מרוככת ומעורבבת

100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

1/2 כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים וקצוצים גס

4 גבעולי עירית (או בצל ירוק), קצוצים

לשכבה ב':

250 גרם גבינת שמנת 5% שומן

50 גרם גבינה בולגרית 5% שומן

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה

100 גרם גבינה צהובה, מגוררת

מלח, לפי הטעם

לשכבה ג':

250 גרם גבינה לבנה 9% שומן

60 גרם חמאה, מרוככת ומעורבבת

100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

להרכבה:

1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק

3-2 (100 גרם) גמבות כבושות או קלויות, חתוכה לקוביות קטנות

להגשה:

שמן זית

אגוזי מלך

ירקות חתוכים: גזרים, עגבניות שרי, חסה, מלפפונים

מבחר לחמים וקרקרים

אופן ההכנה: 

מערבבים את החומרים של כל שכבה בנפרד בשלוש קערות שונות. מרפדים תבנית בניילון נצמד או ברדיד אלומיניום גדול.

מפזרים פפריקה אדומה בתחתית התבנית ומסדרים בה את שכבה א' באופן שווה. מהדקים ומסדרים מעל שכבת עגבניות מיובשות.

מסדרים מעל את שכבה ב' באופן שווה, מהדקים ומניחים שכבת גמבה קצוצה.

מסדרים את שכבה ג' באופן שווה ומהדקים. סוגרים את שולי הניילון ומשהים במקרר במשך הלילה.

בבוקר פותחים את שולי הניילון והופכים על כלי הגשה. מסירים את הניילון, יוצקים מעל שמן זית ומעטרים באגוזי מלך ובירקות.

 

טיפסקל

כיצד לחסוך בקלוריות, במלח, ובתיבול אחר?

אפשר לקנות גבינות בסיסיות ולהעשיר אותן בעשבי תיבול, באגוזים וכדומה.

אם אתם מעוניינים להפחית את מליחות הגבינה הבולגרית השרו אותה במעט חלב כ=10 דקות.

כדי לחסוך בקלוריות הכינו את המנה עם גבינות דלות שומן.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here