בעקבות עשרות פניות שלכם לקבלת מתכונים נטולי גלוטן. החלטתילהפשיל שרוולים להיכנס למטבח ולהכין מאפה נטול גלוטן, שילבתי בין קמח תירס, לקמח אורז ולגיוון הוספתי אגוזים ופירות מיובשים והתוצאה המפתיעה לפניכם.

מאפה/לחם אשר אינו דורש עבודה וקל להכנה. בוחשים הכול יחד מעבירים לתנור אופים ומקבלים מאפה/לחם נהדר.

החומרים: לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ

100 גרם חמאה

1/2 1 כוסות רויון

2 ביצים בינוניות

1/4 1 כוסות קמח תירס

1/2 כוס קמח אורז

1 כף סוכר דמררה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזים, שקדים קצוצים או צימוקים

להגשה:

שמנת חמוצה

מבחר פירות טריים פרוסים

סילאן

לעיטור:

מעט גרגרי שומשום – לא הכרחי

אופן ההכנה: 

ממיסים במיקרוגל את החמאה, מערבבים עם הרויון, הביצים לבלילה אחידה.

מוסיפים תוך כדי טריפה את קמח התירס והאורז מוסיפים סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח. מבליעים את האגוזים או הצימוקים מערבבים לעיסה אחידה.

משמנים את תבנית האפייה או כלי חסין אש אחר. מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש.

מגישים פושר בצלחת הגשה אישית מוסיפים כף או שתיים שמנת חמוצה מבחר פירות חתוכים ומזלפים מעל סילאן.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here