רוצים משהו מפנק לקראת סוף השבוע ? קבלו מתכון לפסטייה האופיינית למטבח המרוקני, בדרך כלל מכינים אותה עגולה ושטוחה כאן היא בצורת רול –סיגר עבה. הפסטייה עשוייה עלי סיגר במילוי מתקתק של נתחי פרגיות, אגוזים, צימוקים,שקדים וניחוח קינמון.ניתן להגיש בליווי ריבה ביתית ולעטר במקל קינמון ארומטי.

החומרים: ל- 10 גלילים

600 גרם פרגיות (שוקי עוף ללא עצמות )

3 בצלים קצוצים

4 כפות סוכר

50 גרם שקדים פרוסים קלויים

50 גרם אגוזי מלך קלויים

50 גרם צימוקים בהירים

1/2 כפית גינגר קלוף וקצוץ

1/2 כפית קינמון

1 צרור עלי כוסברה קצוצים

10 עלי סיגר (בריק)

שמן לטיגון עמוק

מעט קמח ומים להדבקת העלים

אופן ההכנה:

מבשלים את נתחי הפרגית במים כ- 10 דקות מסננים, מקררים ומפוררים לחוטים דקיקים.

מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הסוכר ,השקדים ,האגוזים ,צימוקים ,הגינגר,נתחי הפרגית הקינמון והכוסברה ומערבבים היטב.

מניחים עלה סיגר על משטח עבודה וממלאים במלית מגלגלים בצורת רול. מחזקים ומדביקים במעט קמח ומים מהדקים היטב. בדרך זו מכינים את יתר העלים.

מחממים שמן לטיגון עמוק , ומטגנים בשמן את הסיגרים הממולאים. מטגנים משני הצדדים להזהבה ומוציאים.

מניחים על צלחת הגשה חוצים באלכסון. בוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון ומעטרים בענף רוזמרין.

המתכון והתמונה באדיבות גיא פרץ,קונפי

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. הי פסקל! הייתי רוצה להכין את המנה כך שגם ילדים קטנים יוכלו לאכול ממנה, האם אפשר להוריד את הפירות? ומה ניתן לשים במקום?

    • הי סופה
      את יכולה להוריד או לטחון דק מאוד את האגוזים
      במקום את יכולה להוסיף יותר בצל, וירק מעניין כמו גזר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here