להכנת עוגיות אלו השתמשתי בקמח נטול גלוטן, בנוסף הכנתי אותן בתבניות מאפינס קטנות ובמכשיר קייקפופס חשמלי, אבל אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש קייק. הכנת המאפינס קלה מאוד ופשוטה.
אין צורך במערבל חשמלי, מספיקה קערה וכף ומקבלים מאפינס עסיסיים בטעם וניל עם רמיזות קוקוס.
החומרים:(40 יחידות מאפינס קטנות או כדורים במכשיר חשמלי)
80 מ"ל (⅓ כוס) שמן קוקוס במצב נוזלי
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים גדולות
120 מ"ל (½ כוס) מי קוקוס (לא קרם קוקוס אלא המים)
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית ליקר דובדבנים
210 גרם (½1 כוסות) קמח נוטל גלוטן תופח
1 כפית אבקת אפייה
לזיגוג סוכר לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות מים
או מעטרים בגנאש שוקולד לבן
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת צמחית
300 גר' (שקית) שוקולד צ'יפס לבן
אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את השמן והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מי הקוקוס, תמצית הווניל ומיץ הלימון.
מוסיפים לסירוגין, תוך טריפה קלה, את הקמח ואת בלילת הביצים לתערובת השמן-סוכר, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
ממלאים שקית זילוף בעיסת הבצק ומזלפים לשקעים בתבנית עד כדי 2/3 מגובהם (אם מכינים במכשיר החשמלי יש למלא את השקעים בתבנית כמעט עד שפתם).
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 170 מעלות במשך 20 דקות עד שקצה סכין חד המוחדר באחת היחידות יוצא נקי ולח מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
להכנת זיגוג לבן- מניחים בקערה את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב את המים עד קבלת קרם סמיך. טובלים את פני המאפינס (רק כשהם קרים), ומניחים בחזרה בתבנית. משהים לייבוש בטמפרטורת החדר.
להכנת הגנאש הלבן- מביאים לרתיחה את השמנת הצמחית, ויוצקים אותה על השוקולד צ'יפס. מערבבים עד להמסה ומצננים. מקציפים או מזלפים. מעבירים לשקית זילוף מצויד בצנתר משונן ומעטרים את העוגיות.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
האם אפשר להשתמש בקמח מצה או קמח תפו׳א במקום קמח תמי?
היות ולא ניסתי להשתמש עם קמח מצה או קמח תפוח אדמה לא יודעת איך זה מתנהג באפייה מה שכן את יכולה להחליף את קמח תמי בכל קמח אחר נטול גלוטן בשוק כמו קונדיטור, או כרגיל