לפנכם אחד הסלטים הבולטים במטבח האלגירי. הסלט מוגש כמעט בכל ארוחה ולכל אירוע חגיגי, סוד קסמו הוא בעיקר בפשטות מרכיביו והכנתו. שילוב כל כך פשוט אשר מצליח ליצור טעם מעניין ומיוחד.

סלט סבתא רחל / בייד ובאטטה

החומרים: ל-6 מנות

3 פקוס או מלפפון פרוס לפרוסות עבות

3 תפוח אדמה מבושל עד לריכוך,פרוס לפרוסות עבות

3 ביצים קשות חצויות לשניים

מיץ מלימון וחצי לימון

6 כפות שמן זית

10 פילטים של אנשובי

1/2 כוס כוסברה קצוצה

מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

בצלחת הגשה מסדרים את פרוסות הפקוס/מלפפון ותפוחי האדמה כמו רעפים. מניחים ביניהם את חצי הביצים.

סוחטים מעל את הלימון ומזלפים שמן זית. מגלגלים את פילטי האנשובי ומניחים מעל חצאי הביצים הקשות והתפוחי אדמה.

מתבלים במלח ופלפל ומפזרים כוסברה קצוצה גס.

 

סלט תפוחי אדמה ביצים ומלפפונים
סלט תפוחי אדמה ביצים ומלפפונים

המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. בקר טוב, האם ניתן לסדר את הסלט סבתא רחל כמה שעות לפני הארוח בצלחת בלי לתבל ולכסות בניילון נצמד?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here