באחד מימי השבוע ניגש אלי בני ושאל מדוע איני "מגישה את המנות כמו במסעדה". הכוונה הייתה מדוע איני מעצבת את המנות על הצלחת. ניסיתי להסביר שבמסעדה יש מי שמרכיב את ה"ציור על הצלחת" וכאן בבית זה קצת יותר מסורבל,לוקח יותר זמן ומקשה עלי, ולכן ההגשה היא אל מרכז השולחן.

אבל כמו כל אמא יהודייה זה קצת הציק לי. אחרי מחשבה ארוכה החלטתי לחפש דרך מקורית ולא מורכבת (ובעיקר שלא תקשה עלי) להגיש את המנות קצת אחרת. מנות שאמורים לאפות בתבנית אחת נכנסו לתבניות אישיות קטנות, וכן להכנת תוספות ירק בחרתי בחיתוך גס ומיוחד של ירקות.

כך נולדו במטבחי ריבועי עלי בצק מתובלים שהיוו בסיס להגשת תבשילים פיקנטיים של כבדי עוף או קציצות דגים.

 

החומרים: ל-20-25 ריבועים

1 חבילת בצק עלים (400 גרם) קנוי
1 ביצה טרופה
1/4 כוס גרגרי שומשום
1/4 כוס קצח
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול לפי טעמכם
1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
1 כף מלח גס

 

 

אופן ההכנה: 
מרדדים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לריבועים בגודל 8X8 ס"מ או 10X10 ס"מ. מסדרים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מברישים בביצה טרופה. בקערית מערבבים את יתר החומרים ומפזרים את התערובת על פני ריבועי הבצק בתבנית האפייה.

מכניסים לתנור חם שחומם מראש בחום 200 מעלות צלזיוס. אופים כ-15 דקותו מוציאים.מניחים במרכז צלחת ההגשה ומגישים לצד ועל חלק הריבוע קציצות בשר, דגים,או כבדים ומעטרים בירק.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ- רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here