המופלטה, כלת המימונה מעין חביתית דקיקה העשויה מקמח ושמרים. למופלטה תפקיד מרכזי במימונה ובעצם כולם מחכים רק לה, תפקידה להתחיל בצורה מתוקה ונהדרת את החמץ אחרי חג הפסח.

המופלטה מוגשת עם דבש וחמאה המהווים סמל לעושר ופריון.

 

החומרים: ל- 15-20 חביתיות

30 גרם שמרים

1/2 1 כוסות מים פושרים

1/2 ק"ג קמח מנופה

קורט מלח

3 כפות שמן

1/2 כוס שמן לטבילה

להגשה:

חמאה, דבש, ריבה

מניחים את הכדורים בצד להתפחה

 

אופן ההכנה: 

ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים ומניחים לתסוס. שמים את הקמח בקערה רחבה.

צרים גומה במרכזו ויוצקים לתוכה את שאר המים, השמרים המומסים, קורט המלח והשמן.

מערבבים עד לקבלת בצק עדין וחלק. משמנים היטב תבנית גדולה.

קורצים מן הבצק המוכן כ- 20-15 כדורים קטנים, ומגלגלים אותם בשמן שבתבנית.

מכסים ומניחים כ-20-30 דקות להתפחה במקום חמים. מחממים מחבת כבדה. משמנים משטח עבודה,

מניחים את השמן לטבילה בקערית קטנה.

מרדדים את כדורי הבצק לעלים. אפשר ורצוי להיעזר בכפות הידיים המשומנות היטב, על מנת למתוח ככל שניתן את הבצק לעלה עגול, דק ועדין. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק.

מניחים עלה מופלטה במחבת ומטגנים מצידו האחד, עד שדפנותיו מתנתקים מדפנות הכלי.

הופכים את המופלטה לצד השני, ועל הצד המוכן מניחים מופלטה נוספת. שוב הופכים, ומוסיפים מופלטה חדשה, עד לסיום עלי הבצק. מתקבל מגדל של חביתיות צמודות ודקות.

ההגשה: מגישים את מגדל המופלטות חמות. סביב הצלחת מניחים צלוחיות עם הדבש, ריבה, חמאה, וכל סועד נוטל חביתית ומלפת בה חמאה דבש או ריבה כרצונו.

 

 

יש משפחות המקפלות את המופלטה כמעטפה מלבנית

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי לוסי
      אפשר להכין מראש לעטוף בנייר אפייה עליו נייר כסף ולהניח בתנור בחום פלטה כלומר משהו כמו 80-100 מעלות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here