עוגיות המכונה אופייניות למטבח הצפון אפריקני בגרסה נטולת גלוטן וסוכר. איכותן נמדדת בדרגת פריכותן, צורתן, טעמן ועמידותן לאורך זמן.

ערכתי מספר ניסיונות במטבחי לקבלת עוגיות אלו בגרסה נטולת גלוטן וסוכר שתשמור את המרקם המוכר והידוע של עוגיות אלו. לבקשת הגולשים הינה אחת הגרסאות.

חומרים: לכ 45-50 עוגיות

1/2 ק"ג קמח נטול גלוטן מנופה

2 שקיות אבקת אפייה

100 גרם מחמאה או מרגרינה, שמן קוקוס

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש או כמו סוכר

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

3/4-1/2 כוס מיץ תפוזים (מוסיפים בהדרגה בהתאם לספיגה)

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס קוקוס

1 ביצה

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים לקבלת בצק אחיד או שמים במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים למנוחה של כ-15 דקות. בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות לפי הדוגמה הרצויה לכם.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מעבירים חלק אחד של הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר). חותכים את רצועת הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ- 9-10 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ' כ15 -20 דקות עד להזהבה, מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

26 תגובות

  1. שלום
    עשיתי את העוגיות, יצאו מאוד טעימות.
    אמרת להשאיר בטמפרטורת החדר .
    לכמה זמן והאם אפשר להקפיא?
    בתודה
    דלית

    • הי דלית
      תודה רבה ולגבי שאלתך: יש לשמור בכלי בעל סגירה הרמטית בערך שבוע ימים (אם לא יחוסלו לפני) ואפשר בהחלט להקפיא , את הבצק לפני אפייה ואת העוגיות אחרי האפייה.

    • שלומית
      לא הבנתי את השאלה את מתכוונת מתכונים אשר עושים שילוב של מספר קמחים?
      אם כן אז לא אין באתר מצאתי שהכי קל להשתמש בסוג קמח אחד
      ויש מספר סוגי קמחים נטולי גלוטן במרכולים

    • הי שרון
      אני יודעת שקיימים בשוק כמה תחליפי סוכר את יכולה לעבוד איתם כמו : כמו סוכר
      או סירופ אגבה ואם איני טועה יש עוד ממתיק מתאים
      נסי אותם . חשוב שתדעי אם את משתמשת בכמו סוכר אזי זה אותו היחס לכמות הסוכר במתכון

    • לירון
      ממש לא יודעת אם זה נותן את התוצאה המבוקשת
      מעולם לא ניסתי להכין עם טפיוקה
      את צריכה לנסות ולהכין חצי כמות עם טפיוקה ולראות איך זה מתקבל

    • הי סמדר
      לא ניסתי את העוגיות רק על בסיס קמח שקדים כך שאיני יודעת בדיוק איך זה מתנהג . אולם את יכולה לשלב עם הקמח נטול הקלוטן

  2. טוב חברים עשיתי את העוגיות עם קמח שקדים אבל זה לא עבר במכונה בגלל שזה יצא יותר מידי שמן אבל לא התעצלתי ופתחתי את הבצק בידיים ויצא סופר טעים בדיוק לפי המתכוון פסקל תודה רבה מ ה מ ם !!!!!!

  3. יצא מהמם עם קמח שקדים לא עבר במכונה בגלל שיצא קצת שמן אבל התאים לי כי אני נמצאת באורח חיים קיטו , פסקל תודה רבה יצא מהמם בדיוק לפי המתכוון

  4. שמי עליזה.
    ? בבקשה האים אפשר להישתמש בקמח 80% מלא
    ועים גלוטן.לעוגיות במחונה.כמה צריך לשים סרופ אגבה.

    (העים אפשר להישתמש עים
    מרגרינה נטורינה שזה משמן קוקוס) תודה רבה .

    • הי עליזה
      אני לא הכנתי את עוןגיות המכונה עם השינויים הללו לא רוצה להטעות אותך . את צריכה פשוט לנסות לא נראה לי שיש בעיה בשימוש באגבה
      עד כמה שאני זוכרת כתוב על האריזה כמה כפות אגבה ביחס לסוכר . כמו כן אין בעיה עם שימוש בנוטרינה קוקוס זה רק עניין של טעם. לגבי הקמח את צריכה לנסות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here