

בצק אֵלים בלי תנור ועם מינימום מצרכים: כך תכינו את המאפה הכורדי קאדה או קלנה, שאליו תתמכרו ברגע שינחת בצלחת שלכם.
התנור שבק חיים? זה בדיוק הזמן להכין את המאפה הכורדי קאדה או כדה וגם קלנה- שדומה בצורתו וגם קצת בטעמו למאכל הטורקי גוזלמה – שאינו זקוק לשום תנור. מדובר במאפה מעוגל, ממולא בגבינות או בבצל ירוק קצוץ, שעולה על המחבת והופך חיש מהר למאכל ממכר.


מומלץ להוסיף לו גם ירק מסוים, כפי שעשיתי במתכון זה, כשהוספתי לו תרד טרי שהגיע היישר מהגינה האורגנית שלי. אגב, המאפה מומלץ בחום, תרתי־משמע גם אם התנור במטבח תקין. אומנם זה בצק שמרים אבל מבטיחה לכם שהוא מהיר ופשוט להכנה ותוצאה מושלמת.


טיפסקל
אפשר להכין את הקאדה בצורת חצי סהר, ואת הקצוות לחזק בעזרת מזלג.
אפשר לגוון את המלית בכל גבינה אחרת, לא רק באלה שבהן השתמשתי במתכון.
אפשר לטגן רצועות בצל אדום עם מעט שום ולהוסיף למלית.
אפשר להחליף את התרד בירק אחר או בנבטים ועשבי תיבול


החומרים לכ-10 יחידות בקוטר 16-15 ס"מ
300 גרם קמח, מנופה
1/2 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
4 כפות שמן אפשר גם שמן זית
3/4 -1 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח


למלית גבינה ותרד:
50 גרם פרמז'ן מגורר
100 גרם פטה קשה (אפשר מוצרלה) מפוררת
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם תרד או סלק ירוק חתוך לרצועות דקיקות
מלח ופלפל שחור גרוס
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, שמרים, הסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמן והמים תוך כדי ערבול. מערבלים כדקה שתיים ומוסיפים את המלח ( במקרה הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים) מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו ( כ-חצי עד שעה ).
מחלקים את הבצק 10-8 חלקים ומעצבים כל חלק לכדור, מניחים על מגש ברווחים מכסים במגבת ונותנים לנוח כעשר דקות. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית. מרדידים כל עיגול בצק לעלה דק, נוטלים בכפית מהמלית ומניחים במרכז עלה הבצק וסוגרים לכדור כמו קובה. בדרך זו ממלאים את כל כדורי הבצק. מסדרים על מגש ברווחים ונותנים לנוח במשך 10-5 דקות.
מרדדים כל כדור בצק ממולא על משטח משומן היטב ( אפשר בשמן או תרסיס) לפיתה עגולה בעובי כחצי ס"מ. ומתפיחים שוב במשך רבע שעה.
מרססים מחבת ומחממים היטב מניחים את הקאדה- הפיתה הממולאת במחבת לוחצים קלות על המאפה כך שישמר עובי אחיד. מטגנים משני הצדדים לגוון חום זהבהב. בדרך זו מכינים את יתר כדורי הבצק. מגישים חם


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
נראה נהדר. השאלה האם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ואולי אפילו להקפיא? אם כן, באיזה מהשלבים?
הי חייה
ברור שאת יכולה להכין מראש ולהקפיא
את יכולה להקפיא כשהם מוכנים וממולאים
או כאשר הם מוכנים לגמרי
נראה טעים כל כך! יעבוד גם עם מנגולד במקום התרד?
תודה!
הי רותם
אני לא רואה שום בעיה :)
הי,
אני שואלת האם אין צורך לחלוט במים חמים את התרד או את עלי המנגטלד?
לא צריך :)
האם אפשר להכין גם באינדוקציה ועל איזה חום?
תודה
הי חמדה
איני רואה בעיה איך בדיוק על איזה חום
תצרכי לבדוק לבד . לדאבוני אין לי אינדוקציה איני יכולה אפילו לבדוק את העניין עבורך
בהצלחה
פסקל
נראה מצוין
הי אסנת
תודה רבה <3
מעולה
תודה רבה דינה :)
כמו כל המתכונים שלך גם זה נראה טעים מאוד !!!
שאלה – כשאת כותבת כוס, מה מידת הכוס שאליה את מתכוונת ?
הי חגית
אני משתמשתבהכנת מתכון זה בכוס אונירסלית כוס מידה
פסקל
הי..אשמי לדעת האם ניתן להמיר לקמח מלא ובאיזה מינונים?
תודה
הי אתי
קמח מלא כן אפשר להחליף במקרה זה שימי לב לכמות הנוזלים קרוב לוודאי שיה צורך בעוד נוזלים
ומה לגבי קמחים אחרים כמו קמח חומוס,עדשים,טפיוקה וכאלה?
תודה רבה
הי אתי
היות ולא ניסתי מעולם אם קמחים אלו
איני יכולה להמליץ עלהם
צריך לנסות אותם
פסקל
הי, אשמח לדעת לגבי המלית של הבצל הירוק, מה המרכיבים? והאם ניתן לעשות פרווה?
תודה רבה
הי נאווה
את יכולה להכין מלית צמחונית עם פטריות והמון בצל
את לא חייבת להכין עם גבינה
תודה, האם להקפיץ את הפטריות והבצל לפני? או לשים טרי כפי שהוא?
נאוה
כן רצוי לרכך קלות
ואוו המאכל שלנו הכורדים קלנה שלקנה. בא לי להכין 😍תודה רבה פסקל
הי אילנית
באהבה
אל תשכחי לשתף אותנו בתוצאות :)
אם אין כוס מדידה אפשר להשתמש בכוס של שתייה חמה חד פעמי?
הי אור
כן
האם אפשר לשים בצל ירוק במקום תרד? האם אפשר להשתמש בגבינה עיראקית במקום צדר ומוצרלה?
הי אריאלה
אפשר לנסות :)
שלוםמה השיטה המומלצת לחימום באם לא אוכלים ישר?
הי רונית
אפשר המחבת או בתנור
יצא טעים!!!!
תודה על מתכון מוצלח. בטוח אכין עוד ועוד
הי חמדה
אני ממש שמחה שאהבת וזה הצליח :)
הכנתי מתוך רצון להתנסות,
טרפתי שניים, קשה להפסיק טעים טעים(שמתי בצד הצלחת כף דבש).
הי אבנר
שמחה מאוד :)
אפשר להכפיל כמות במצרכים של הבצק?
הי עינת
בוודאי :)
הי, אשמח להמלצתך איזה מחבת לרכוש ע"מ לאפות את הקאדה. תודה מראש, שרי
הי שרי
אין צורך לקנות מחבת מיוחדת מספיק מחבת עם תחתית עבה