מנה נפלאה ומדהימה בפשטות הכנתה.אם רוצים להשקיע, אפשר להכין קרם וניל או פשוט להשתמש בכל ריבה המצויה בבית או כפי שעשיתי כאן: השתמשתי בפרוסות מרציפן טבעי.

טארט שזיפים אישי

החומרים: לכ-20 יחידות

1 חבילת בצק עלים (400 גרם) קנוי
1 כוס ריבה, או קרם וניל מוכן, או מרציפן מוכן חתוך לפרוסות דקות
3- 4 שזיפים מגולענים וחתוכים

לפרוסות לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח.חותכים אותו למלבנים באורך 15-20ס"מ וברוחב 8 ס"מ.

מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים. מורחים על כל מרכז מלבן מעט ריבה או קרם וניל או מסדרים בחפיפה מספר פרוסות מרציפן.

משאירים כ-1.5 ס"מ שולי בצק.מסדרים על פני הריבה, המרציפן או הקרם מספר פרוסות שזיפים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. אופים כ-15 דקות או עד לתפיחה והשחמה אחידה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here