מנה נפלאה ומדהימה בפשטות הכנתה.אם רוצים להשקיע, אפשר להכין קרם וניל או פשוט להשתמש בכל ריבה המצויה בבית או כפי שעשיתי כאן: השתמשתי בפרוסות מרציפן טבעי.
טארט שזיפים אישי
החומרים: לכ-20 יחידות
1 חבילת בצק עלים (400 גרם) קנוי
1 כוס ריבה, או קרם וניל מוכן, או מרציפן מוכן חתוך לפרוסות דקות
3- 4 שזיפים מגולענים וחתוכים
לפרוסות לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח.חותכים אותו למלבנים באורך 15-20ס"מ וברוחב 8 ס"מ.
מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים. מורחים על כל מרכז מלבן מעט ריבה או קרם וניל או מסדרים בחפיפה מספר פרוסות מרציפן.
משאירים כ-1.5 ס"מ שולי בצק.מסדרים על פני הריבה, המרציפן או הקרם מספר פרוסות שזיפים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. אופים כ-15 דקות או עד לתפיחה והשחמה אחידה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק